Известие

Collapse
No announcement yet.

Check Engine

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Check Engine

Здравейте, притежавам Алфа 156 1.8т.с. 2000г. старата визия с белите циферблати на таблото.
    Проблемът е, че дюзата не светва когато давам на контакт и то от както съм я купил, но сега дойде времето да се захвана.
    Свалих оборотомера, видях, че има три крушки с цокълчета, но те работят индикациите за масло и акумулатар си светят нормално до нея,
    но само дюзата - не.
    Въпросът ми е:
    Има ли някаква крушчица, която да се намира от вътрешната страна на уреда и да не се вижда, докато не се разглоби целия на съставни части.
    Моля, Ви, за помощ, защото така не мога да си я следя в реално време. Всякакви мнения ще са ми от полза!

Благодаря предварително!

Не е крушка. Светодиод е и няма как да изгори. Типичен джамбазки номер е да прекъснат кабелчето до него, та да не свети когато колата има проблем.
    Провери си първо буксата.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 22:50.

Comment

Светоидиотите си горят като стой та гледай. На мен наскоро ми изгоря индикацията на дългите светлини - едно малко синьо светоидиотче. Не е букса.
        Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
        Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
        Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
        Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Провери на 16 - пиновата букса на оборотомера:

дали има проводник на пин 15. Ако има, го откачи и свържи пин 15 на оборотомера към шаси през едно съпротивление от 470 ома. когато колата е на контакт. Ако индикацията светне, търси прекъсване на въпросния проводник до ECU -то. Ако не светне, търси проблема в самия индикатор (дефектирал светодиод или прекъсната писта до него).

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря на всички! Ще се задействам и ще пиша.
            Извинете ме за правописа по - нагоре, но бързах.
            Дано открия проблема, че вече не издържам.

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

Колега, как стигна до него? Смени ли го?

Comment

Working...
            X